Καταράκτες Έδεσσα

Οι Καταράκτες της Έδεσσας

 

Ίσα που μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού οι πόλεις της χώρας μας που έχουν την τύχη να ευλογούνται με τόσο πλούσια παρουσία νερού.

Σίγουρα ανάμεσα σε αυτές η Έδεσσα κατέχει ξεχωριστή θέση.

Μέχρι τα τέλη του 14ου αιώνα δυτικά της πόλης υπήρχε μια μικρή λίμνη. Κάποια γεωλογική αναταραχή όμως, πιθανόν σεισμός, γκρέμισε τις καταβόθρες απ? όπου διοχετευόταν το νερό της και η πορεία του άλλαξε. Από τότε τα νερά περνούν μέσα από την πόλη και γκρεμίζονται σε διαφορετικά σημεία, από ύψος έως και 70 μέτρων ψηλά από το βράχο. Σε μια γκραβούρα του 19ου αιώνα παρουσιάζονται έντεκα μεγάλοι καταρράκτες να γκρεμίζουν με ορμή τα νερά τους από το βράχινο βάθρο όπου σήμερα είναι κτισμένη η σύγχρονη Έδεσσα. Σήμερα υπάρχουν επτά, φαίνονται όμως μόνο οι τέσσερις με μεγαλύτερο τον Κάρανο, ο οποίος έχει αξιοποιηθεί και τουριστικά. 

Super User

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

K2_TITLE_COMMENTS

Καταχωρηθήτε στον καταλογό μας

  • Νομός Πέλλας | Ελλάδα
  • ( +30 )

Τουριστικός και επαγγελματικός οδηγός Νομού Πέλλας

The Four Seasons App

Your next personalized
stay is a tap away

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…