Δείτε το Σπηλαιοβάραθρο Παραπέσι

Ρίξτε μια ματιά στο Σπηλαιοβάραθρο Παραπέσι, Λουτράκι, Αριδαία


Το σπήλαιο βρίσκεται πολύ κοντά στο Λουτράκι της Αριδαίας, πάνω από το ρέμα του Αγίου Νικολάου. Έχει δύο τεχνητές οριζόντιες εισόδους και μία φυσική κατακόρυφη.

Ονομάζεται Παραπέσι από τα ζώα που πέφτουν κατά καιρούς, ενώ έχει βρεθεί και ανθρώπινος σκελετός, πιθανό από το φύλακα της περιοχής. Το βάραθρο έχει συνολικό μήκος 50 μέτρα που σπάνε σε μία 35μετρη κατάβαση που καταλήγει δίπλα σε σάπια ξύλινη εξέδρα, ενώ 15 μέτρα πιο κάτω είναι και ο πάτος του σπηλαίου.
Από την τεχνητή οριζόντια είσοδο υπάρχουν τρεις κλάδοι. Ο κεντρικός οδηγεί στην εξέδρα κάτω από την κατακόρυφη είσοδο, ο δεξιός κλάδος στην 2η οριζόντια είσοδο και ο αριστερός σε μεγάλο θάλαμο με καταπτώσεις και νυχτερίδες. Διανοίγεται σε μάρμαρο και κατά σημεία έχει όμορφο διάκοσμο. Ο σπηλαιολογικός σύλλογος Θεσσαλονίκης Πρωτέας έχει επισκεφτεί το βάραθρο στα 2α, 3α, 6α και 8α σεμινάρια που διοργάνωσε.

Πηγή : Canyoning - Caving

Super User

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

K2_TITLE_COMMENTS

Καταχωρηθήτε στον καταλογό μας

  • Νομός Πέλλας | Ελλάδα
  • ( +30 )

Τουριστικός και επαγγελματικός οδηγός Νομού Πέλλας

The Four Seasons App

Your next personalized
stay is a tap away

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…